Arkiv për Kategorinë ‘Informacione/Bota’

Forbes.com ka publikuar listën e sivjetme për qytetet më të bukura në botë, ndërsa ashtu siç pritej, në vend të parë gjendet Parisi, ndërsa në top-dhjetësh janë përfshirë edhe Vancouver, Sydney, Firence, Venecia dhe Londra.

Ekspertët e Forbes edhe këtë vit kanë vlerësuar qytetet më të bukura në botë, ndërsa përveç bukurisë që bie në sytë e shikuesve të zakonshëm, në këto vlerësime janë përfshirë edhe një grup urbanistësh dhe arkitektësh.

Lista e dhjetë qyteteve më të bukura në botë:

Vancouver (Kanada)
Sydney (Australi)
Firence (Itali)
Venecia (Itali)
Cape Town (Afrikë e Jugut)
San Francisco (SHBA)
Chicago (SHBA)
New York City (SHBA)
Londra (Angli)
Cambridge Angli
Tokio (Japoni)

 

Advertisements